Säännöt ja jäsenehdot

Ylimääräinen puoluekokous 2019 yläkuva.jpg
Keskusta.fi / Osallistu ja vaikuta / Jäseneksi / Säännöt ja jäsenehdot

Tutustu huolella Keskustan jäsenehtoihin. Hakiessasi Keskustan jäsenyyttä hyväksyt nämä ehdot.

Keskustan paikallisyhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hakemuksesta hyväksyä viisitoista (15) vuotta täyttäneen henkilön, joka yhdistyslain mukaan saa kuulua valtiolliseen yhdistykseen ja joka hyväksyy puolueen yleiset periaatteet sekä sitoutuu noudattamaan paikallisyhdistyksen sääntöjä. Henkilö voi kuulua varsinaisena jäsenenä vain yhteen puolueen perusjärjestöön.

Paikallisyhdistyksen rinnakkaisjäseneksi voi hallitus hyväksyä Suomen Keskustanaisten, Suomen Keskustanuorten Keskustan Opiskelijaliiton tai Keskustan Lehtimiehiin kuuluvan jäsenen.

Paikallisyhdistyksen kannattajajäseneksi voi hallitus hyväksyä yksityisen henkilön, joka yhdistyslain mukaan saa kuulua valtiolliseen yhdistykseen.

Kunniajäseneksi voi paikallisyhdistyksen kokous kutsua paikallisyhdistyksen erityisen ansiokkaan jäsenen. Oikeus osallistua paikallisyhdistyksen jäsenenä jäsenäänestykseen määräytyy puolueen sääntöjen ja jäsenäänestyssäännön mukaisesti. Paikallisyhdistyksen jäsenellä on oikeus tehdä aloitteita ja osallistua puolueyhteisön kokouksiin niiden sääntöjen mukaisesti.

Varsinaiset jäsenet ja rinnakkaisjäsenet maksavat vuosittain paikallisyhdistyksen syyskokouksen määräämän jäsenmaksun. Jäsenet voivat halutessaan maksaa lisäksi erillistä vapaaehtoista kannatusmaksua. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua.