Mitä kaikkea Vaikuttajakiihdyttämöön kuuluu?

Kysymyksiä ja vastauksia

yläkuva_lila.png

Vaikuttajakiihdyttämö on sparrausohjelma, johon kuuluu mentorointikeskusteluja, koulutusta, välitehtäviä ja keskustelua.

Ohjelmassa on kaksi seminaaripäivää Helsingissä ke 13.9.2017 tai 20.9.2017 (varmistuu pian) ja ke 16.5.2018 noin kello 9-19, mentoritapaamiset syyskuussa, marraskuussa, maaliskuussa ja toukokuussa sekä mentorointipuhelut lokakuussa, helmikuussa ja huhtikuussa.
 
Mentoriohjelman ei ole tarkoitus tarjota sinulle valmiita vastauksia, vaan auttaa sinua pohtimaan omia arvojasi, tavoitteitasi ja pelkojasikin. Mentorin kanssa käytyjen keskustelujen on tarkoitus vahvistaa sinun omaa ajatteluasi ja selkeyttää sitä reittiä, minkä vaikuttamispolullesi haluat ottaa. Mentorit ovat kokeneita vaikuttajia, jotka ovat nähneet politiikkaa ja vaikuttamista monelta kantilta. Samalla tavalla myös sinä voit tarjota mentorillesi uusia näkökulmia ja ajatuksia. Hedelmällinen mentorointi on aina kaksisuuntaista.
 
Mentorointi on aktorilähtöistä eli aktorin tehtävä on järjestää tapaamiset mentorin kanssa, valmistella tapaamiset ja osallistua tapaamisten välillä suoritettaviin sähköisiin tehtäviin ja keskusteluihin. Tapaamisen keskusteluaiheita voi ammentaa esimerkiksi välitehtävistä.
 
Kenelle Vaikuttajakiihdyttämö on tarkoitettu?
 
Vaikuttajakiihdyttämö on kaikille 15-29-vuotiaille nuorille vaikuttajille avoin sparraus- ja mentorointiohjelma. Saatat olla jo hieman kokeneempi vaikuttaja taikka vasta vaikuttajapolkusi alkumetreillä, kaikenlaisille aktoreille löytyy varmasti sopiva mentori. Sinun on kuitenkin oltava 15-29-vuotias elokuun 2017 loppussa ja pystyttävä sitoutumaan ohjelmaan syyskuusta 2017 toukokuuhun 2018.
 
Pitääkö minun olla Keskustan jäsen?
 
Aktoriksi hakevien ei tarvitse olla Keskustan jäseniä tai tuntea Keskustaa ennestään. Päinvastoin, Vaikuttajakiihdyttämö on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan lähemmin myös Keskustaan ja sen arvoihin. Hakijana et kuitenkaan pidä aivan vieraana keskustalaisille tärkeitä arvoja kuten tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, ylisukupolvisuus, paikallisuus, sivistys ja välittäminen.
 
Missä tapaamiset järjestetään?
 
Vaikuttajakiihdyttämön seminaarit järjestetään Helsingissä. Myös mentoritapaamiset pyritään järjestämään Helsingissä, mutta mentoriparit voivat sopia keskenään heille yhdessä parhaiten sopivan tapaamispaikan.
 
Mitä Vaikuttajakiihdyttämö maksaa?

Vaikuttajakiihdyttämö on aktoreille maksuton. Järjestäjä vastaa aktorien matkakustannuksista yli 25 euron osalta per edestakainen matka.
 
Saanko itse valita mentorini?
 
Vaikuttajakiihdyttämön työryhmä muodostaa mentoriparit painottaen esimerkiksi mentorin ja/tai aktorin taustaa, kokemusta, tavoitteita ja osaamisalueita, jotta mentorointi on mahdollisimman hedelmällistä. Hakijat eivät voi suoraan toivoa, kenet saavat mentorikseen.
 
Milloin valinnoista ilmoitetaan?
 
Haku jatkuu 8.7.2017 klo 23.59 asti. Sen jälkeen on aika lomailla ja nauttia kesästä! Valinnoista ilmoitetaan elokuun lopulla, samalla ohjelmaan valitut aktorit saavat tietää myös tulevan mentorinsa!
 
Kuka Vaikuttajakiihdyttämön järjestää?
 
Vaikuttajakiihdyttämö järjestetään yhteistyössä Keskustan eduskuntaryhmän, Suomen Keskustan, Keskustanuorten ja Keskustan Opiskelijaliiton kanssa.
 
Minulla on kysymys, johon en täältä saanut vastausta, mitä teen?
 
Voit olla yhteydessä Vaikuttajakiihdyttämön projektisihteeri Sonja Huttuseen sonja.huttunen@eduskunta.fi tai 0505740938.

Miten pääsen mukaan Vaikuttajakiihdyttämöön?
 
Vaikuttajakiihdyttämöön voit hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. Hakulomakkeeseen pääset tästä>>