Blogi

Keskustatoimijoiden blogi

Puoluekokous2018 2 yläkuva iso 7.jpg
 • Koskela_Heikki.jpg
  Heikki Koskela

  SOTE VIHDOIN MAALIIN

  3.6.2020

  Sotessa kannattaa hylätä aikaisemmat kuviot ja kehittää yksinkertainen ratkaisu. Sellainen on siirtää terveyden- ja sairaanhoito (20 miljardia €) valtion kontolle. Samalla tulisi luopua valtionosuuksista kunnille (10 miljardia €). Näiden toimien erotus tietäisi n. 10 miljardin euron tulonsiirtoa valtiolta kunnille.

 • LahtinenPetri (002).jpg
  Petri Lahtinen

  Suomen suuri työttömien ”armeija”!

  28.5.2020

  Suuri työttömien ja etenkin nuorten työttömien määrän kasvaminen on suuri taloudellinen haaste. Meille on kasvamassa osittainen sukupolvi, joka ei ole koskaan tehnyt työtä. Sen elättäminen pienevän työssäkäyvän väen osalle koituu entistä haasteellisemmaksi.

 • Aulis Veteläinen.jpg
  Aulis Veteläinen

  Työelämä unohti aivot, kun korona tuli

  15.5.2020

  Ärsykkeiden tulva stressaa ja rapauttaa kyvyn keskittyä. Tästä huolimatta keskeytyksiin voi jopa addiktoitua. Aivojamme ei nimittäin ole suunniteltu nykyiseen työelämähärdelliin eikä ensinnäkään siihen, että käsittelemme kahdeksan tuntia päivässä monimutkaista tietoa, ratkomme ongelmia ja teemme päätöksiä.

 • Hilkka Kemppi.jpg
  Hilkka Kemppi

  Realistinen talouden kuva, omavaraisuus ja koulutus pitävät Suomen pinnalla

  8.5.2020

  On hyvä, että Suomessa on hajautettua asumista, maataloutta ja teknologiaa etätöiden ja -opiskeluiden tarpeisiin. Omavaraisuuden merkitystä ei tule aliarvioida olipa kyse suojatarvikkeista, ruuasta tai lämmöstä. Viime viikkojen oudot tapahtumat Huoltovarmuuskeskuksen ympärillä osoittivat myös Kiinan kaupan ongelmat. Tarvitsemme monella tapaa korjausliikkeitä myös pidemmällä aikajänteellä omavaraisuuden ja kotimaisten alihankintaketjujen lisäämiseksi. Juu­ri nyt opi­taan ar­vos­ta­maan kotimaista ja kestävää.

 • Johanna Häggman.jpg
  Johanna Häggman

  Voiko koronalla olla myönteisiä vaikutuksia?

  29.4.2020

  Väkisinkin mieleen on tullut kysymys, miten tästä eteenpäin? Jatkossakin koronavirusta tulee varmasti esiintymään, mutta missä laajuudessa, siitä ei kenelläkään ole varmaa tietoa. Korona jättää maailmaan pysyvät jäljet. Millaiset ja paljonko opimme tästä, on tärkeä kysymys.

 • Keijo Leppänen.jpg
  Keijo Leppänen

  Viestin kulku

  5.3.2020

  Olin melkein kuukauden n. 10 000 km päässä Malesiassa. Nykytekniikan avulla viestit kulki suomesta sinne ja päinvastoin. Olipa päivä tai yö. Keskustan tapahtumista tieto välittyi.

 • Martti Mäenpää.JPG
  Martti Mäenpää

  Ilmastotekoja ja työllistämistä

  17.2.2020

  Haapavedelle, syntymäkuntaani, on tulossa biojalostamo joka tuo työpaikkoja, ja on samalla niitä ilmastotekoja, joita Suomeen kaivataan.

 • Johanna Häggman.jpg
  Johanna Häggman

  KESKUSTA ETEENPÄIN

  8.1.2020

  Yhtenäisyys ei tarkoita, etteikö voi olla erilaisia ajatuksia, näkökulmia ja mielipiteitä asioista. Niitä pitää olla ja niistä on käytävä keskustelua. Vain siten löytyy yhteinen näkemys. Erilaisia mielipiteitä on pystyttävä esittämään ja niitä on arvostettava. Kompromissien tekeminen kuuluu politiikkaan niin puolueiden välillä kuin oman puolueen sisällä.

 • Timo Silvan.jpg
  Timo Silván

  Olemme oikealla tiellä

  28.11.2019

  Yritin elää säällisesti. Liikuin, en juopotellut, en polttanut ja söinkin keskivertoisen terveellisesti. Silti kunto alkoi heiketä, ensin juoksu ei sujunut kuten ennen, sitten portaissa kävely vaati pysähtelyä hengästymisen takia, sitten normaali kävely ei sujunut kuin taukoja pitäen. Syytä etsittiin, vaan ei meinattu löytää.

 • Miia-Maria Leman.jpg
  Miia-Maria Leman

  Luontomatkailusta hyötyä niin luonnolle kuin taloudellekin

  4.11.2019

  Luontomatkailun kehittämisellä on paljon positiivisia vaikutuksia sekä kunnan, että luonnon kannalta. Matkailu toisi lisäeuroja kuntaan ja tukisi mahdollisesti myös paikallisia yrittäjiä.