Sosiaali- ja terveyspalvelu- sekä maakuntauudistus on huolenpitoa. Huomennakin.

Tyyne800x450px-kuvatekstillä.jpg
Keskusta.fi / Ohjelmia ja politiikkaa / Sote- ja maakuntauudistus

Maakunta- ja soteuudistuksen toimeenpanon valmistelu päätettiin 8.3.2019. Keskusta julkaisee oman ”suomalasten sote” mallinsa 15.3.2019 ja se on luettavissa täältä .>>

 

Tasa-arvoiset palvelut kaikille suomalaisille, koko Suomessa

Suomen kuntoon laittaminen jatkuu. Uudistamme hyvinvointiyhteiskuntaa turvataksemme huolenpidon tasa-arvoisesti myös lapsillemme ja lastenlapsillemme. Olemme sitoutuneet rakentamaan turvallista Suomea, jossa kaikista suomalaista ja koko maasta pidetään huolta tasa-arvoisesti. Siksi tarvitaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus ja maakuntauudistus. Tulevaisuuden hyvinvointi tehdään nyt - yhdessä.

Monelle meistä on liiankin tuttua, että lääkäriin ei pääse riittävän nopeasti. Ja jos pääseekin, sitten pompotellaan luukulta toiselle.

Moni lääkäri ja hoitaja on puolestaan jaksamisensa äärirajoilla. Työajasta iso osa menee turhaan byrokratiaan ja rutiineihin. Tämä kaikki on pois näiden ammattilaisten varsinaisesta, vaativasta työstä – ihmisten auttamisesta ja hoitamisesta ajoissa.

Keskustalla on ratkaisu, jolla kaikille suomalaisille koko maassa voidaan turvata sosiaali- ja terveyspalvelut tasa-arvoisesti myös tulevaisuudessa. Laadukkaat palvelut vaativat leveämmät hartiat. Siksi maakunnat järjestävät jatkossa sosiaali- ja terveyspalvelut. Suomalaisille annetusta huolenpitolupauksesta on pidettävä kiinni – sisulla ja sydämellä.

Sitoudumme siihen, että pääset lääkäriin nopeammin, saat tarvitsemasi avun saumattomasti yhdeltä luukulta, voit valita julkisen tai yksityisen hoidon väliltä ja sinua koskevat tiedot kulkevat sujuvammin hoitopaikasta toiseen.

Toteuttamalla uudistuksen pidämme pidemmällä aikavälillä pidämme kustannukset kurissa. Se on tärkeää Suomen kuntoon laittamisessa.