Kommentit

Kysymysmerkki tiles iso 910x400px.jpg
Keskusta.fi / Osallistu ja vaikuta / Viikon kysymys / Tasa-arvosta työelämässä

PÄÄTTYNYT KYSELY - VIIKKO 45:

Kysymys: Mikä seuraavista olisi mielestäsi paras tapa pienentää työmarkkinoiden jakautumista ns. miesten ja naisten ammatteihin:
Vastaukset:
    a) luodaan naisvaltaisille ja vastaavasti miesvaltaisille aloille sukupuolikiintiöt koulutuspaikkoihin 6,9%
    b) työnhakutilanteessa vähemmistössä olevan sukupuolen edustajan suosiminen 5,17%
    c) naisvaltaisten alojen palkkatason nostaminen 48,28%
    d) ei tarvetta yrittää muuttaa luontaista valintaa 36,21%
    e) en osaa sanoa 3,45%

Viikon kysymys tasa-arvo.jpg

 

Kommentit:

"Onnittelen keskustan johtoa. Vihdoinkin on saatu nettikysely toimimaan. Suosittelen kuitenkin hiukan harvntamaan kysymyksiän esim. kerran kuussa. Tässä on se vaara että kysymykset kokevat inflaation. Lisäksi olisi syytä sähköpostitse ilmottaa, että kotisivuilla on kysymys vastattavana. Kaikki eivät suinkaan käy päivittäin keskustan kotisivuilla, mutta sähköposti luoetaan päivittäin."
Matti Ahonen    

"Ihmisellä saa olla oikeus valita työnsä."   
Kekri
    
    
"Palkkatasot pitäisi mullistaa aivan täysin. On käsittämätöntä että paperikoneen seuraajat saavat huikeaa palkkaa kun taas vanhusten kakkavaippojen vaihtajat minimiä. Kunnallisia työpaikkoja ei arvosteta koska työ ei tuota mitään. Yritykset pystyvät maksamaan paljon paremmin tuotantotyöntekijöille. Miten hoitotyö saadaan profiloitua tuottavaksi toiminnaksi? Siten saataisiin palkat nousemaan. "
Pia    

"Miehiä on houkuteltava naisia naisvaltaisille aloille kampanjoilla ja naisia miesvaltaisille aloille mutta ilman kiintiöitä. Lisäksi miehiä syrjivästä asevelvollisuudesta on päästävä eroon ja tilalle sukupuolineutraali asevelvollisuus/kansalaispalvelus."   

"Nämä on niin tapauskohtaisia asoita."
Kari Udd